موسسه مجازی طب جامع اسلامی شفای قرآن وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِينَ وَلَا يَزِيدُ الظَّالِمِينَ إِلَّا خَسَارًا
| ||||||||||||||||
|
«الصوم و هو الامساک من المفطرات بقصد القربه» روزه عبارت است از امساک از مفطرات به قصد تربت.
تاریخچه
ناتوراپت ها احتمالاً یکی از گروه هایی هستند که مخالف استفاده از داروهای گوناگون هستند. یک متخصص و راهنمای ناتوراپت انگلیسی به نام «لئون چاتیور» روزه را قدیمی ترین روش درمان شناسی شناخته شده انسان می نامد و می افزاید که انسان های بدوی از روی غریزه وقتی احساس خوبی نداشتند خوردن را متوقف می کردند و هر چقدر که لازم و ضروری بود می نوشیدند، تا وقتی سلامتی بازگردد چیزی نمی خوردند. تا قبل از گسترش طب استعماری در کشورهای اسلامی، مسلمانان تحت تاثیر طب القرآن و طی فقهی بیشتر به درمان طبیعی و درمان با غذا و پرهیز معتقد بودند، چنان که پزشک مسلمان «محمدبن زکریای رازی» همواره درمان با غذا را به پزشکان توصیه می کرد و در این باره کتابی نوشته که در آن درمان بیماری ها را با غذا بیان می دارد.
روزه درمانی از نظر دکتر الکسیس کارل(Alexis carrel)
دکتر «الکسیس کارل» فیزیولوژیست و زیست شناس و جراح و متفکر و محقق فرانسوی می نویسد: در روزه ابتدا گرسنگی و گاهی نوعی تحریک عصبی و بعد ضعف احساس می شود. در عین حال، حالتی اتفاق می افتاد که اهمیت زیادی دارد.
روش انجام دادن روزه درمانی
بخورید و بیاشامید تا رشته سفید (صبح) از میان رشته سیاه (شب) بیرون زده و برای شما آشکار گردد، سپس روزه را تا هنگام شب به اتمام رسانید.
انواع روزه از نظر اسلام
1- روزه های واجب 2- روزه های مستحبی روزه های واجب: 1- روزه ماه مبارک رمضان، 2- روزه قضا، 3- روزه کفاره، 4- روزه کسی که در حج تمتع قادر به خرید قربانی نیست، 5- روزه سومین روز اعتکاف، 6- روزه نذر. روزه های مستحبی: 1- سه روز از هر ماه، 2- ایام البیض (سیزدهم و چهاردهم و پانزدهم هر ماه)، 3- روز تولد پیامبر اکرم (ص) 17 ربیع الاول، 4- روز مبعث (27 رجب)، 5- روز غدیر (28 ذیحجه)، 6- روز عرفه، 7- روز مباهله (24 ذیحجه)، 8- روزه در ماه رجب و شعبان (تمام یا بعضی از روزهای ماه)، 9- اولین و سومین روز محرم، 10- هر پنج شنبه و جمعه، 11- اول ذیحجه تا روز نهم ذیحجه.
موارد استفاده درمانی
دکتر عبدالعزیز اسماعیل پزشک مصری، درمان بیماری های دیابت، ورم کلیه و بیماری قلب همراه با تورم و التهاب مفاصل و اضطراب های مزمن روده را به وسیله روزه بیان کرده است.
عوارض
اولین واکنش به روزه طولانی ناخوشایند است و شامل اسهال، سردرد، استفراغ و تنفس بد می باشد. در طول روز اول بایستی این علایم از بین بروند، همان طور که حس گرسنگی از بین می رود.
احادیث وروایات
پيامبر خدا (صلى الله عليه و آله و سلم ): پيامبر خدا (صلى الله عليه و آله و سلم ): روزه ، يكى از دو (طريق ( سلامت است . موضوعات مرتبط: برچسبها: [ دو شنبه 27 خرداد 1392برچسب:روزه درمانی,درمان با روزه, ] [ 11:44 ] [ لقمان محمدیان ]
یک لیوان آب و عسل + یک کپسول ۲۵۰ میلی گرمی را با پودر زنجبیل پر کنند و در روز ۲ تا ۳ کپسول بخورند . آرام آرام این حالت برطرف میشود . * توجه : کسانیکه دچار ویار میشوند طبع سردی دارند و غالبا دخترزا هستند. موضوعات مرتبط: برچسبها: [ یک شنبه 26 خرداد 1392برچسب:درمان ویار و حالت تهوع زنان باردار در طب اسلامی ایرانی سنتی, ] [ 21:23 ] [ لقمان محمدیان ]
معجون جوانه گندم بادام ـ گردو ـ فندق ـ پسته ـ کنجد ـ نارگیل ـ بادام هندی ـ چلغوز : از هر کدام ۱۰۰ گرم عسل : ۲۵۰ گرم شیره خرما : ۱ لیوان هل سبز : ۵ مثقال آرد جوانه گندم : ۲۵۰ گرم دارچین ساییده شده : ۵۰ گرم ( ۱۰ مثقال ) زنجبیل : ۱ مثقال زعفران : ۱ مثقال
همگی این مواد را با هم آسیاب کنید و عسل و شیره را به آن اضافه کنید تا یکنواخت گردد . که به صورت حلوای سفتی در می آید و میتوانید به تکه های کوچکی ببرید و یا قالب بزنید .
* در ضمن این معجون برای کوه هم بسیار مناسب است . موضوعات مرتبط: برچسبها: [ یک شنبه 26 خرداد 1392برچسب:معجون مناسب برای بلغمی مزاجها , ] [ 21:22 ] [ لقمان محمدیان ]
پژوهشگر و مؤلف طب اسلامي وجود 64 روايت ديني را از علل اهميت مراقبت از سطحيترين لايه بدن عنوان كرد. فوايد روغن مالي در درمان امراض پوستي موضوعات مرتبط: برچسبها: [ یک شنبه 26 خرداد 1392برچسب:مراقبت از پوست از دیدگاه طب اسلامی, ] [ 21:16 ] [ لقمان محمدیان ]
تریپتوفان یک اسیدآمینهی ضروری برای بدن است که باعث ساخت سروتونین در مغز و در نتیجه تسکین و آرامش میشود.با مصرف مواد غذایی که در ذیل به آنها اشاره شده، مابقی زندگی را با اعصابی آرام و روانی سالم ادامه دهید. بر کسی پوشیده نیست که تغذیه تأثیر چشمگیری بر خلقیات و احساسات انسان میگذارد. برای مثال، هنگامی که مقدار زیادی شکر تصفیهشده (شکر سفید) مصرف میکنید، تا چند ساعت بعد احساس افسردگی و بیحوصلگی میکنید. این افزایش سطح قند خون بر روی تمرکز فرد تأثیر میگذارد و متعاقب آن در کار و روابط او خلل وارد میکند.
|
مواد |
مقدار (به نسبت و جز) |
سماق |
1 |
پوست انار |
1 |
گلنار فارسی |
1 |
مازو |
1 |
میخک |
یک دهم جز |
نمک |
3 |
همه را پودر کنید و هر شب یکبار یا هر روز و شب یکی دوبار دهان و لثه ها را با آن بشویید
1- تغذیه درمانی:
تغذیه درمانی و نگاه به نوع تغذیه، اساس و اصل تمام مكاتب پزشكی جهان، از جمله مكتب پزشكی جامع اسلامی است. این بحث در طب جامع اسلامی از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است كه به بحث «اطعمه و اشربه» معروف است.
بحث «اطعمه و اشربه» ، توجه خاصی به نوع، كیفیت و زمان مصرف غذا دارد.
طب جامع اسلامی تغذیه سالم و صحیح را ضامن سلامتی انسان می داند 1 و به همین جهت اولین شیوه از هفت شیوه درمان جسمانی را به این امر مهم اختصاص داده است2.
در نظر گرفتن حلال و حرام بودن غذاها و نوشیدنی ها، و چگونگی حلال شدن و حرام بودن آنها را فقط در تحقیق قواعد تغذیه ای اسلامی می توان به این سادگی و جامعی یافت و این بحث در سایر مكاتب تغذیه ای و درمانی یا مفقود است یا به صورت ناقص و طبق اعتقادات خرافی موجود است 3 .
2- گیاه درمانی:
در طب جامع اسلامی در مورد گیاه درمانی و كیفیت استفاده از گیاهان در شفابخشی تمام بیماری ها بحث مفصلی شده است 4. آیات و روایات و تحقیقات دانشمندان طب جامع اسلامی در این باره بسیار گسترده و كامل است، طوری كه اگر كسی فقط در این روش از درمان موفق به كسب تبحر و تجربه شود، می تواند بسیاری از بیماری ها را درمان کند و در حرفه خود كامل شود 5 .
3- حجامت درمانی:
طب جامع اسلامی، حجامت را سومین ستون طب جسمانی قرار داده است و در مورد حجامت كه قدمت 5000 ساله یا بیشتر دارد 6، نظریه های نوینی را ارائه می دهد، از جمله این كه:
- طب جامع اسلامی اصول سری این شیوه از طب را توضیح داده است.
- روابط مختلف بین بدن و جهان هستی در طی استفاده از این شیوه
- روابط بین مایعات درون اعضاء و اجزاء رئیسه بدن نسبت به ظاهر بدن و محیط اطراف
- توجه به دفع شر موجودات غیر ارگانیك (امواج منفی) در طی انجام حجامت كه با قرائت آیات و دعاهای خاصی انجام می شود.
- شناسایی بی سابقه قسمت های حجامت بر روی بدن انسان
- مشخص نمودن رابطه بین حجامت در قسمت های مختلف بدن و درمان های خاص
- معرفی زمان های مختلف (مفید یا مضر) به جهت انتخاب روز و ساعت و ماه و سال و حالت های مختلف فلكی و نجومی.
4- فصد درمانی:
فصد درمانی (رگ زدن) همانند حجامت درمانی است که با تمام فصد درمانی های قبل از اسلام، هفت خصیصه متفاوت دارد. همچنین بیش از صدها خصیصه متفاوت با گرفتن خون وریدی كه توسط سازمان انتقال خون در طب جامع اسلامی معرفی شده است، دارد.
5- سنگ درمانی:
سنگ های موجود در طبیعت همانند گیاهان و حیوانات دارای خواص مهم طبی و غیرطبی هستند. دانشمندان امروزه به خوبی متقاعد شده اند كه سنگ بر ماده اثر گذار است.
سنگ هم امواج را دگرگون می كند و هم امواجی را از خود ساطع می كند در طب جامع اسلامی هر سنگی، هم به تنهایی معرفی شده 7 و هم در زیر مجموعه سنگ های هم خانواده خود تعریف شده است. حكمای اسلامی با استفاده از هزاران حدیث و روایت درباره ی خواص سنگ ها که از چهارده معصوم «ع» روایت شده است، راجع به سنگ شناسی و كیفیت استفاده از سنگ ها بر اساس شناخت طبیعت 8 آنها، تالیفات و تحقیقات گرانقدری دارند. نقش نگین معصومین دراین زمینه قابل اشاره است.
6- عطر درمانی:
در هیچ مكتب درمانی قبل یا بعد از اسلام، و حتی در هیچ مذهبی به اندازه تعالیم مذهب اسلام، در مورد عطرهای مختلف نظری ارائه نشده است، البته با مراجعه به كتب تدوین شده در مورد عطر درمانی در طب جامع اسلامی، می توان با روحیات و علائم ظاهری و باطنی بیماری ها و كیفیت تاثیر مواد لطیف بر بدن آشنا شد و متوجه طبیعت مختلف عطرها و رایحه های گوناگون و اثرات آنها گردید. عطرها معمولا به طور بسیار ظریف بر محرك های درونی بدن تاثیر می گذارند و موجب درمان می شوند. طب جامع اسلامی علاوه بر شناسایی طبیعت عطرها، این محرك های درونی را نیز معرفی می كند.
7-رنگ درمانی:
در رنگ درمانی اسلامی اعتقاد بر این است كه بسیاری از بیماری ها را می توان فقط با استفاده از رنگ، درمان کرد. البته این درمان باید با مراعات تمام قواعد و اصول رنگ درمانی اسلامی انجام شود.
شیوه استنشاق رنگ كه با استفاده از فن تجسم خلاق اعمال می شود، یا به كار بردن مایعات رنگین یا استفاده از لباس ها، وسایل و سنگ ها با رنگی خاص كه حالت تعادل را ایجاد می كنند، در درمان بیماری های موثر است. البته امروزه تاثیرات انرژیك نامحسوس رنگ بر روی روح و جسم به اثبات رسیده است 9.
از آنجا كه میزان ارتعاش رنگ ها یكسان و بسیار شبیه به هم است همه آنها برای چشم انسان قابل رؤیت نیستند. كلمه (نور) كه در برگیرنده انواع رنگ هاست، در آیات و روایات بسیار آمده است و در ابعاد مختلف رنگ درمانی با استفاده از منابع دینی و دستورات پایه ای طب جامع اسلامی این درمان صورت می گیرد.
طول موج رنگ بنفش كوتاه ترین طول موج است و از 380 تا 450 نانومتر بُرد دارد. رنگ قرمز دارای بلندترین طول موج و بُرد آن از 630 تا 730 نانومتر است.
رنگ ها به شیوه های مختلفی بر ذهن و روح و جسم انسان تاثیر می گذارند كه تمام این تاثیرات و كیفیت حصول آنها در رنگ درمانی طب جامع اسلامی بحث شده است.
پیشرفت روزانه و سریع تکنولوژی و تغییرات سریع شیوه زندگی، در کنار همه خوبیهایش، صدماتی هم به زندگی ما زده است. محققان توصیه می کنند برای رفع تنشهای ناشی از این تغییرات، به تمرینات ورزشی و روشهای خاص تنشزدایی رو بیاوریم. آنها می گویند طبیعت راهی آسان برای حفظ و ارتقای سلامت روان، پیش روی ما گذاشته است: گلها.
گلها می توانند تاثیراتی سریعتر از آنچه فکرش را بکنید، بر شادی و رضایتمندی شما از زندگی و روابط اجتماعیتان داشته باشند. هیجانانگیزترین نکته درباره این تحقیق جدید این است که این بررسی، باورهای علمی متداول درباره اینکه چگونه انسانها می توانند حالات روزانه روحیشان را به گونهای سالم و طبیعی مدیریت کنند، به چالش می کشد....
تیم پژوهشی فوقالذکر، ارتباط بین گلها و رضایتمندی از زندگی را طی 10 ماه مطالعه روی رفتارها و واکنشهای روحی شرکتکنندگان در این تحقیق به هنگام دریافت کردن گلها یافتهاند. نتیجهها نشان می دهد گلها متعادل کننده حالات روحی به سمت حالات طبیعی و سالم هستند. گلها اثر سریعی روی شادمانی دارند. همه شرکتکنندگان در این بررسی در هنگام دریافت گل لبخند واقعی و هیجانزدهای در صورتشان نمایان شد و توضیح دادند که چه اندازه احساس شادی فوقالعاده و احساس سپاسگزاری در آن هنگام داشتهاند. این واکنش روحی در همه جا و مخصوص همه گروههای سنی است و محدودیتی ندارد. گلها اثرات بلندمدت مثبت روی حالات روحی دارند. مخصوصا شرکتکنندگان در این بررسی از کاهش استرس، اضطراب و عصبانیت بعد از دریافت گل خبر دادهاند و توضیح دادهاند که حد بالاتری از احساس لذتبخشی و رضایتمندی از زندگی را دارند. گلها می توانند روابط اجتماعی ما را نیز عمیقتر کنند و باعث افزایش روابط با خانواده و دوستان شوند. احساسات ما به ما می گویند که گلها ما را خوشحال می کنند و حال علم نشان می دهد که نه تنها گلها ما را شادتر از آنچه فکر می کردیم، می کنند؛ بلکه آنها تاثیرات مثبت قوی روی خوب بودن حالات روحیمان دارند.
بشر برای زندگی در طبیعت آفریده شده است. طبیعتی که تنوعی از رنگهاست و او را به حکایت ریشههای زندگی متوجه می کند. دقیقا به همین دلیل است که رنگها حسهای فیزیولوژیکی را به وجود می آورند. همه رنگهایی که در طبیعت می بینیم چه به صورت نشانه، چه نماد و چه سنبل از نظر روانی اهمیت فراوانی در زندگی ما دارند. رنگهای موجود در طبیعت حتی روی عملکرد فیزیولوژیکی و طبیعی بدن ما تاثیر می گذارند و به همین خاطر است که شما در یک محیط سرسبز و با تماشای شالیزار حس متفاوتی دارید نسبت به زمانی که به تماشای یک دشت گل سرخ یا کوههای پوشیده از برف می نشینید. ثابت شده است که رنگها به خاطر تاثیر بر عملکرد فیزیولوژیکی بدن بر روحیه و روان ما هم تاثیر دارند. همین رنگ سرخ ضمن اینکه نماد حرکت است، نماد خطر و هیجان نیز هست و در عین حال از منظر فیزیولوژیکی موجب تند شدن ضربان قلب می شود، اشتها را تحریک می کند و بسیاری موارد دیگر. در مقابل، رنگ آبی سبب آهستهتر شدن کلیه کارکردهای فیزیولوژیکی بدن می شود و با کاهش ضربان قلب، حس آرامش را همیشه تداعی می کند. به کار بردن رنگها در محیط زندگی و طبیعت اطراف مان با توجه به تاثیر آنها بر روان ما می تواند راه موثری در کسب لذت بیشتر در موقعیتهای گوناگون باشد. مثلا جایی که قرار است کار گروهی در آن مکان انجام شود، برای مثال، افراد خانواده دور هم جمع شوند، صحبت کنند و شاد باشند بهتر است از رنگهایی مثل سرخ، نارنجی و زرد استفاده کرد. تا به حال از خود پرسیدهاید چرا در همه جای دنیا اقوام و ملیتها و حتی سنین و جنسیتهای مختلف با تماشای رنگ صورتی حس لطافت، زندگی و نشاط را به دست می آورند؟ چون ما این رنگ را از نخستین جایگاه زندگیمان یعنی رحم مادر می شناسیم. محل دلپذیری که همه کودکان آن را دوست دارند و حتی وقتی آنها را از آن محل دوستداشتنی خارج می کنند واکنش گریه را دارند. جایی تنگ و کوچک (رحم مادر) تنوعی از فامهای صورتی را به او می رساند. در واقع چون عبور نور از پردههای مختلف صورت می گیرد در چشم جنین این احساس رنگ صورتی به چشم می رسد. جنین از چند ماهگی می تواند رنگها را تشخیص دهد و نخستین رنگ او صورتی است. این ذهنیت نخستین برای همه ما تداعیگر آن محل دلپذیر و لطیف در رحم مادر است. فرقی نمی کند مرد و زن در هر سن و ملیتی که باشند طبق آمار از صورتی به عنوان یک رنگ محبوب یاد می کنند. شاید خالی از لطف نباشد دوباره نگاهی به طبیعت و رنگهای آن بیندازید و از آن برای تغییر روحیات خود بهره ببرید و با طبیعت آشتی کنید.
تحقیقات درباره جاهایی از خانه که انسانها در آن گلها را قرار می دهند به نتایجی رسیده است. جاهایی از خانه که برای مهمان تدارک دیده شده است مثل اتاق پذیرایی و حال، محل قرار گرفتن گلهاست که سمبلی برای سهیم کردن و ایجاد فضای مشترک روحی بین افراد است. گلها احساس مثبت روحی را به کسانی که وارد آن اتاق می شوند القا می کنند و فضا را صمیمانهتر می کنند، همچنین جوی دوستانه و اشتراکی را برای افراد حاضر در اتاق ایجاد می نمایند.
گیاهان فقط تضمین کننده خوراک مثل سبزیها و صیفیجات نیستند بلکه اثرات دیگری مثل اثرات بصری و بویایی (معطر بودن) دارند. اول از همه، درباره اثرات بصری گیاهان ما می توانیم از رنگهای آنها انتظار اثرات درمانی داشته باشیم. اساسا این حق شماست که رنگ مورد علاقهتان را انتخاب کنید. رنگ انتخابی شما نشاندهنده حالات روحی شماست و از درون شما تاثیر می پذیرد و آن رنگ می تواند به شما احساس راحتی ببخشد و یا ذهنتان را آرام کند.
قرمز: حرارت بدنتان را افزایش می دهد، فشار خون تان را بالا میبرد و اشتهای تان را زیاد می کند و به شما شور و حرارت می بخشد.
صورتی: شما را جوانتر و شادابتر می کند.
نارنجی: اشتهای تان را زیاد می کند و روح تان را تازه می کند.
زرد: باعث سرخوشیتان می شود و حس بلندپروازی و رویایی بودن به شما می دهد.
سبز: آرامکننده چشمهای خسته و آرامش بخش است.
آبی: فشار خونتان را پایین می آورد و همچنین تپش قلب و اشتهای تان را کنترل می کند.
اگر در رژیم غذایی هستید به خواب تان نیز کمک می کند.
بنفش: آرامشبخش است و به بهبود طبیعی کمک می کند.
سفید: ذهنتان را نیرو می بخشد و متمرکز می کند.
شیر سویا، شیر جو دو سر، شیر برنج، شیر بادام، شیر فندق و غیره جزو شیرهای گیاهی هستند که یک جایگزین مناسب برای شیرهای تهیه شده از حیوانات محسوب میشوند.
آیا شما نیز از این شیرها استفاده میکنید؟ آیا میدانید چه خواصی دارند؟ چه شیری برای چه نیازی مناسب است؟ برای آشنایی بیشتر با این شیرهای گیاهی با ما همراه باشید.
شیرهای گیاهی خواص متفاوتی دارند
برای شروع باید بگوییم که اطلاق نام شیر گیاهی اشتباه برانگیز است. در واقع این شیرها جزو نوشیدنیهای لبنی نیستند و از ترکیب آب و غلات تهیه میشوند.
شاید اطلاق نام نوشیدنیهای گیاهی خیلی دقیقتر و واضحتر از شیر گیاهی باشد. در واقع شیرهای گیاهی از غلاتی مثل جو، برنج، گندم و مغزهایی مثل بادام، فندق، گردو و یا از سویا و غیره تهیه میشوند.
حال میرسیم به خواص آنها! این شیرها فاقد کلسترول، لاکتوز و کازئین و در عین حال سرشار از ویتامینهایA ,B ,C و E، املاح معدنی (کلسیم، پتاسیم، منیزیم، فسفر ...) و همچنین حاوی میزان زیادی اسیدهای چرب مفید مثل چربیهای اشباع نشده میباشند.
شیرهای گیاهی برای افرادی که به شیر گاو حساسیت دارند و همچنین برای افرادی که کلسترول بالایی دارند بسیار مناسب است. خواصی که اشاره شد در تمام شیرهای گیاهی مشترک است و در زیر به خواص مخصوص هر کدام از این شیرها اشاره میکنیم.
شیر سویا
شیر سویا معروفترین شیر گیاهی محسوب میشود که سرشار از کلسیم و پروتئین است.
شیر بادام
شیر بادام مغذی و ضدعفونیکنندهی رودهها است و سرشار از ویتامینهای A ,B و E و همچنین حاوی میزان زیادی کلسیم، آهن و منیزیم و فیبر میباشد.
شیر فندق
شیر فندق سرشار از آهن، کلسیم، منیزیم و اسیدهای چرب اشباع نشدهی مونو است. یادآوری میکنیم که این اسیدهای چرب از ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی پیشگیری میکنند.
شیرِ برنج
شیر برنج شیرین و هضم کنندهی غذا است. این شیر حاوی سیلیسیوم است که برای ساخت استخوانها و غضروفها لازم و ضروری است. سیلیسیوم باعث میشود که کلسیم و منیزیم بهتر جذب شود.
شیر شاه بلوط
این شیر نیز به طور طبیعی شیرین است و باعث هضم غذا میشود. شیر شاه بلوط برای افرادی که از اسید معده رنج میبرند بسیار مفید است.
مراقب شیرهای گیاهی صنعتی باشید و توجه داشته باشید اگر خودتان دست به کار شده و این شیرها را در منزل تهیه کنید هم سالمتر بوده و هم انتخابهای گستردهای خواهید داشت. میتوانید از ارزن، جو و غیره نیز شیر تهیه کنید.
موارد مصرفی شیرهای گیاهی
شیرهای گیاهی طعمهای مختلفی دارند و شاید لازم باشد چند شیر را امتحان کنید تا شیر مورد نظر و باب طبعتان را پیدا کنید. معمولاً شیر بادام و شیر جو دو سر خوش طعمتر هستند.
میتوانید شیرهای گیاهی شیرین و وانیلی را برای صبحانه انتخاب کنید.
برای آشپزی شیرسویا فوقالعاده است. این شیر مانند شیر گاو میباشد.
شیر بادام نیز یکی از شیرهای چرب محسوب میشود و برای آشپزی مناسب است.
در واقع میتوانید از شیر سویا به جای شیر گاو برای تهیه غذاهایتان استفاده کنید. حتی میتوانید از این شیر، ماست درست کنید. اما از بقیهی شیرهای گیاهی نمیتوان ماست تهیه کرد.
میتوانید از شیر برنج برای تهیه کلوچه استفاده کنید فقط باید توجه داشته باشید که این شیر خیلی زود میبرد.
طرز تهیهی شیرهای گیاهی
یکی از برتریهای شیرهای گیاهی این است که میشود در منزل تهیه کرد به شرط این که حوصله به خرج داده و برایش وقت بگذارید. علاوه بر این تهیهی این شیرها در منزل به صرفه بوده و سالمتر است. البته این کار نیز مانند هر کار دیگری تکنیکهای خودش را دارد.
تهیهی شیر گیاهی سه مرحله دارد: برای تهیهی شیر گیاهی اول باید غلات، دانهها و مغزهای روغنی یا حبوبات را آسیاب شود.
البته میتوانید از آرد یا پودر آنها استفاده کنید. سپس به آن آب اضافه کرده و در نهایت صاف میکنند. برای تهیه بعضی از این شیرها به فر نیز نیاز هست.
* برای تهیهی 250 میلی لیتر شیر بادام به 50 گرم بادام نیاز دارید. از قبل بگذارید بادامها به مدت چند ساعت خیس بخورند، پوست آنها را بکنید و سپس در مخلوط کن ریخته و با دو لیوان آب مخلوط کنید. سپس این شیر را از صافی رد کنید. شیرتان آماده است. کار سختی نیست. امتحان کنید.
* برای تهیهی دو لیتر شیر سویا، 250 گرم دانهی سویا بخرید. سویاها را یک روز کامل بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید. اگر دوست داشتید پوست آنها را بگیرید. سویاها را با نیم لیتر آب مخلوط کنید و سپس یک و نیم لیتر دیگر آب به آن اضافه کنید و به مدت 30 دقیقه بپزید. سپس مایع را آبکش کنید و شیر به دست آمده شیر سویا است.
روش دیگر این است که برای تهیهی یک لیتر شیر سویا 125 گرم دانهی سویا آماده کنید. مثل روش قبل سویاها را یک روز خیس کنید. سویاها را حرارت دهید تا آنزیمهای مولد طعم لوبیا، از بین بروند. برای این کار میتوانید مدت 2 دقیقه سویاهای خیس خورده را داخل ماکروویو قرار دهید یا این که داخل فر بگذارید. لوبیاهای سویای خیس خورده را به همراه 1 لیتر آب داخل مخلوط کن بریزید و مخلوط کنید.
یا اینکه میتوانید سویا های خیس خورده را کاملاً آسیاب کنید و با 1 لیتر آب مخلوط کنید. سپس مایع مخلوط شده را آبکش کنید. مایعی که صاف شده است، شیر سویا نام دارد. شیر سویا را مدت 5 تا 10 دقیقه بجوشانید. بعد از خنک شدن، شیر سویا آماده مصرف است و میتوانید تا 3 روز آن را در یخچال نگه دارید. البته شما میتوانید با سلیقه و ذائقهی خودتان ابتکار عمل به خرج داده و شیرها را باب میل خودتان تهیه کنید.
حتما مشاهده کرده اید که دانه های سویا به شکل لوبیاست و لوبیای سویا نام دارد. با خیس کردن دانه های لوبیای سویا در آب و خرد کردن و فشار دادن سویاهای خیس خورده مایعی بدست می آید که شیرسویا ( SOY MILK )نام دارد. شما می توانید در منزل نیز آن را تهیه کنید.
این ماده غذایی در چین بسیار مصرف می شود. شیرسویا، مزه لوبیا می دهد که چینی ها آن را دوست دارند، ولی ممکن است شما این طعم را دوست نداشته باشید. البته با روش های خاص در کارخانه می توان این طعم را کاهش داد .
شیرسویا منبع غنی پروتئین با کیفیت بالا، ویتامین های گروه B و ایزوفلاوون هاست. لاکتوز (قند شیر) را ندارد، بنابراین برای کسانی که دچار مشکل " عدم تحمل لاکتوز " هستند و همچنین برای افرادی که نسبت به شیرگاو حساسیت دارند و نمی توانند شیر بخورند، جایگزین خوبی است
در کشور های دیگر هنگام تهیه شیرسویا در کارخانه، مواد طعم دهنده (وانیل، کاکائو ) و مقدار زیادی کلسیم یا ویتامین به آن اضافه می کنند.
برای تهیه 1 لیتر شیر سویا، حدود 125گرم لوبیای سویا مورد نیاز است. برای تهیه شیر سویا به صورت زیر عمل می کنیم:
لوبیاهای سویا را پاک کنید و مدت 10 تا 16 ساعت در آب خیس کنید. در صورت دلخواه می توانید پوست دانه های سویا را بگیرید. گرفتن پوست دانه های سویا باعث می شود مراحل تهیه شیر از سویا بهتر صورت گیرد. یک روش دیگر این است که دانه های سویا را قبل از خیس کردن کمی شکاف دهید. در این حالت پوسته ها به راحتی شل شده و با شستن از سویا جدا می شوند. اگر سویا را شکاف دهید ، زمان لازم برای خیس خوردن آن 6 تا 8 ساعت می شود.
سویاها را حرارت دهید تا آنزیم های مولد طعم لوبیا، از بین بروند. برای این کار می توانید مدت 2دقیقه سویاهای خیس خورده را داخل مایکروویو قرار دهید یا اینکه داخل فر بگذارید.
لوبیاهای سویای خیس خورده را به همراه 1 لیتر آب داخل مخلوط کن بریزید و مخلوط کنید. یا اینکه می توانید سویا های خیس خورده را کاملاً آسیاب کنید و با 1 لیتر آب مخلوط کنید. سپس مایع مخلوط شده را آبکش کنید.
مایعی که از آبکش رد شده است، شیر سویا نام دارد. شیر سویا را مدت 5 تا 10 دقیقه بجوشانید. بعد از خنک شدن، شیر سویا آماده مصرف است و می توانید تا 3 روز آن را در یخچال نگه دارید.
برای بهبود طعم شیر سویا، می توانید مقداری نمک به آن اضافه کنید، زیرا شیر گاو هم حاوی مقدار زیادی نمک است. شکلات، وانیل یا طعم دهنده های میوه ای نیز، مناسب هستند.
توفو (TOFU) ماده غذایی است، که شبیه پنیر است. و با افزودن مواد انعقاد دهنده به شیر سویا بدست می آید. . در حقیقت توفو، همان پنیری است که با انعقاد شیر سویا به دست می آید.
پنیر سویا نیز همانند پنیر معمولی باید در آب سرد و در یخچال نگهداری شود.
* پنیر سویا نیز همانند شیر سویا منبع غنی پروتئین و ویتامین های گروه B است. که در رژیم گیاهخواری می تواند جایگزین گوشت شود.
* توفو بر خلاف شیر سویا، حاوی مقدار زیادی کلسیم است که برای جلوگیری از
پوکی استخوان مفید است.
* هضم پنیر سویا (توفو ) خیلی آسان است ، زیرا فیبر موجود در دانه های سویا طی عملیات کارخانه ای از آن جدا می شوند.
* توفو همانند سایر فرآورده های سویا، LDL (کلسترول بد) خون را کاهش می دهد و مقدار
HDL (کلسترول خوب) را در حد طبیعی حفظ می کند، در نتیجه احتمال بیمارهای قلبی را کاهش می دهد.
* توفو منبع غنی ایزوفلاوون هاست. ایزوفلاوون ها خطر پوکی استخوان را کاهش می دهند. همچنین احتمال سرطان سینه، سرطان
پروستات و عوارض یاسئگی مثل گرُ گرفتگی و اختلالات روحی را کم می کنند.
1- برای تهیه 400 گرم پنیر سویا، حدود 2 لیتر شیر سویا و دو قاشق چایخوری سولفات کلسیم طبیعی لازم است. برای تهیه پنیر سویا به صورت زیر عمل می کنیم:
1- جوشاندن شیر سویا : شیر سویا را در یک ظرف بریزید و 5 تا 10 دقیقه به آرامی بجوشانید. سپس آن را خنک کنید تا دمای شیر به 70 درجه سانتیگراد برسد.
2- سولفات کلسیم، یک ماده منعقد کننده و در حقیقت "مایه پنیر" است. دو قاشق چایخوری سولفات کلسیم طبیعی را در یک لیوان آب گرم حل کنید. هر چقدر مقدار سولفات کلسیم کمتر باشد، توفو نرم تر و هر چقدر مقدار سولفات کلسیم بیشتر باشد، توفو سفت تر می شود.
3- محلول حاوی سولفات کلسیم را به آرامی در شیر سویای گرم بریزید و آن را هم بزنید. اگر بعد از افزودن محلول سولفات کلسیم ، باز هم قسمتی از شیر به حالت شل باقی مانده بود، یک مقدار دیگر سولفات کلسیم اضافه کنید.
4- اگر تمامی شیر سویا، منعقد شد( دلمه بست) و مایع آبكی زرد رنگی روی آن دیده شد ، یك پارچه سفید تمیز را در یك آبكش قرار دهید و شیر منعقد شده را روی پارچه بریزید . لبه های پارچه را روی پنیر برگردانید. سپس یك بشقاب ملامین پهن را روی پارچه ی حاوی پنیر قرار داده و یك وزنه یك كیلویی را مدت 20 دقیقه روی بشقاب بگذارید تا آب زردرنگ پنیر از آن جدا شود. بعد از این مدت پنیر آماده است. آن را برش دهید و در یك ظرف آب سرد قرار دهید. سپس ظرف را در یخچال نگه دارید و هر روز آب آن را عوض كنید.
نیره ولدخانی
نشانه هاي فراواني خون هفت نوع است:
1) سرخي رنگ صورت
2) دميدگي و پري (طول و عرض، ارتفاع) رگ ها
3) غلظتي نبض
4) حس سنگيني و ماندگي، درون تمام بدن و اندام ها
5) احساس حرارتي خوش درون تمام اعضا
6) سستي و دشواري حركت
7) آروزي ميل به غذا با احساس گرسنگي
هرگاه از اين نشانه ها داخل عضوي باشد نشاني كه خاصه ان عضو است پديد مي آيد و خون بدان عضو ميل مي كند، چنان چه در سر حركت شريان قوي و ضربان در سر پديد مي آيد. اگر به جانب كبد ميل نمايد باعث سوزش در جگر مي شود. در معده با احساس گرسنگي و تغيير مزاج و در طحال با تظاهرات اختصاصي و سوزش ان همراه است. علائم كلي ديگري شامل سرگيجه، خارش چشم و صورت، شيريني طعم دهان و خنده هاي بي سبب در غلبه خون وجود دارد.
نشانه هاي تباه شدن خون در بدن:
نشانه هاي فساد خون سه چيز است:
يكي : ان كه رنگ صورت بيمار تغيير كند.
دوم: نبض قوي گردد.
سوم: حس درد و ناخوشايندي پديد آيد.
پس هرگاه خون فاسد شد، رنگ صورت بيشتر مواقع به سرخي متمايل مي گردد و زماني كه به علت بلغم باشد رنگ صورت به سپيدي و اگر سودا باشد به تيرگي وسياهي مي گرايد و اگر از جهت تيزي حرارت صفرا باشد به زردي مي گرايد. اگر در خون فساد ايجاد شود. اگر دست به هر عضوي بزنند درد مي كند، گاهي بعضي نواحي خاص مانند محل زخم درد مي كند و اگر مدتي بگذرد و فصد يا حجامت ننمايد به تب مبتلا مي شود كه جوش ها و طاعون بد به وجود مي آيد و اگر نيرو تدارك نشود از بين مي رود. بالاخره بخار فاسد كننده ي خون به دل مي رسد و بيمار را هلاك مي نمايد.
حالات خون پس از گرفتن
پس از گرفتن خون چهار موضوع را بايد جستجو كرد:
1) رنگ
2) قوام
3) بوي آن
4) آن كه خون را در ظرفي پوشش دار قرار داده و بعد از يك ساعت به آن نگاه مي كنند؛ اگر خون خوشبو داراي قوام معتدل و رنگ ان طبيعي باشد سالم است.
خون صفراوي رقيق تر از معتدل و از سرخي به زردي مايلمي شود و بسيار گرم و بوي آن تيز و شديد است و دير لخته مي گردد و طعم تلخ دارد.
خون بلغمي به محض خروج رقيق و كمتر گرم است. زود غليظ و لخته مي شود و بوي ضعيف دارد اما اگر عفوني باشد بوي بد و ناخوشي مي دهد و بعد از يك ساعت آبي رقيق بر روي آن ظاهر مي شود.
خون سودايي غليظ و سياه و بوي بد دارد و بوي ترشي مي دهد و زود لخته مي شود. اگر مقداري آب در آن بريزند و تكا ن بدهند رشته رشته مي شود (چون ليف) و از آن آبي كبود جدا مي شود . هرگاه اين سه نوع خون، سوخته شود قوام يافته و غليظ مي گردد و بوي ناخوشايند مي دهد.
عوامل فاسد خون:
بر سه نوعند:
1) تدبيرهاي بد در غذاهاي گرم و چيزهاي تند و تيز و شراب كهنه و آن چه مانند آن است.
2) گرمي مزاج دل و جگر به خصوص در سال هاي جواني و فصل تابستان
3) فساد به علت تغيير نظام فصل هاي سال و بادها و باران ها و غبارهاي فراوان.
خون در هر مزاج و سال عمر:
مزاج سودايي خشك و خون ان تيره و مزاج هاي مرطوب سرد و تر و سرخي خون آن ها كمتر است. رطوبت، خون را غليظ مي كند. مزاج صفراوي رقيق تر است. اما در كودكان خون، رقيق و ضعيف و در جوانان غليظ و سرخ و بین ميان سالان به سياهي مي گرايد و غليظ مي باشد و خون پيران رقيق و ضعيف (كمرنگ) است.