موسسه مجازی طب جامع اسلامی شفای قرآن
‏وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِينَ وَلَا يَزِيدُ الظَّالِمِينَ إِلَّا خَسَارًا‏ 
نويسندگان
آخرين مطالب
لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان موسسه طب جامع اسلامی شفای قرآن و آدرس shefateb.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






نمك مانند آب يك ركن از 3 ركن اصلي تشيكل دهندة كرة زمين، جسم انسان و شير مادر است. امروزه دو نوع نمك در دسترس مردم است:

1. نمك موجود در بازار (كلرور سديم)،

2. نمكي كه از گذشتة دور «نمك طعام» خوانده شده و در فرهنگ ايراني و اسلامي ما جايگاه ويژه‌اي داشته است.

از نمك در طول تاريخ همواره به نيكي ياد شده است و اگر امروزه بحث‌هاي ضدّ و نقيضي كه در مورد نمك گفته مي‌شود مرتبط به نوع اوّل، نمك موجود در بازار است.


براساس يك پروژة تحقيقاتي كه بر روي برخي نمك‌ها در «دانشگاه تهران» انجام گرفته است، چنين نتيجه‌گيري مي‌شود كه براساس انجام يك سري تغييرات در ماهيّت نمك، تأثيرات مثبت نمك به علّت دستكاري كاملاً منفي گشته و زيان‌آور مي‌شود. براي مثال همان‌گونه كه مي‌دانيم نمك در طول تاريخ، عامل اُفت فشار بوده است، امّا امروزه بعد از اينكه نمك به نام تصفيه، داخل كارخانه نمك مي‌شود، فشار خون را بالا مي‌برد كه علّت اصلي آن، خارج كردن برخي عناصر بسيار مهم و كليدي در نمك است. برخي موارد اين تحقيق در كتاب همكاران محترم فوق تخصص قلب به نام «بِران والد» ويرايش هشتم، صفحة 1114 چنين آمده است: وجود منيزيم (mg)، كلسيم (Ca) و پتاسيم (k) به اندازة كافي در غذاي مصرفي، عامل كاهش خون به مقدار 6/4 ميلي‌متر جيوه در افراد فشار خوني و مقدار 5/2 ميلي‌متر جيوه در انسان‌هاي عادّي است و مهم‌تـرين اين عناصر منيزيم (mg) است كه مقدار آن در غذاي مصرفي روزانه به حدّي كم است كه قابل ذكر نيست، امّا در نمك طعام به وفور يافت مي‌شود.

رسول خدا(ص) فرمودند: «مَثَل من به اصحابم مانند مَثَل نمك به غذاست. همان طوري كه امّت من جز به واسطة من اصلاح نمي‌شوند غذا نيز بدون نمك اصلاح نمي‌پذيرد.» از ديدگاه رسول خدا(ص) نمك، اصلاح كنندة غذاست و اگر در غذا ريخته نشود، آن غذا صالح نشده و فاسد است. حضرت در حديث ديگري مي‌فرمايند: «هركس قبل و بعد از هرچيز نمك بخورد خداوند سيصد و سي نوع بلا را كه كمترينش جذام است از او برمي‌دارد.»

طبيعت نمك گرم و خشك است (به درجة سوم اوّل و سوم اوّل يا 7+ ، 7-) و عدم مصرف آن سردي و تري را به بدن و خصوصاً مغز حاكم مي‌كند و به دنبال آن علاوه بر بسياري از بيماري‌هاي جسمي كه به دليل سردي و تري به بدن غلبه مي‌كند بيماري‌هاي رواني مثل افسردگي و بي‌انگيزگي را بر فرد مسلّط مي‌كند. طبق آمار در جوامعي كه مصرف نمك در آنها خيلي كم است مثل «ژاپن»، به رغم برخورداري از سطح رفاهي مناسب آمار خودكشي بالاست.

نمك از نظر منابع طبّ سنتي، برطرف كننده بلغم، سودا و صفراست. خشك كننده و دفع كننده رطوبت و بازكنندة انسداد است. اصلاح كننده غذاي سرد و نيكو كنندة طعم غذا، سبزي‌ و گوشت است و باعث شفافّيت پوست صورت شده، اشتها‌ آور مي‌باشد.

در تحقيقي كه در دانشگاه تهران انجام شد نمك تصفيه نشده و دستكاري نشده يعني «نمك دريا» (مانند نمك درياچة اروميه) حاوي اكثر ريز مغذّي‌هاي لازم بدن از جمله روي، يد، كلسيم، منيزيم و پتاسيم است. (در آخرين ويرايش‌هاي كتاب‌هاي مرجع بيماري‌هاي قلب و عروق جهت كنترل بهتر فشار خون به بيمار توصيه مي‌شود رژيم حاوي كلسيم، منيزيم، پتاسيم فراوان مصرف نمايند و اين در حالي است كه نمك طعام علاوه بر «Na» و «Cl» اين عناصر را داراست. مصرف كافي كلسيم، منيزيم و پتاسيم در افرادي كه فشار خون ندارند 1 تا 5/2 ميلي‌متر جيوه و در افراد با فشار خون بالا 5/2 تا 4/4 ميلي‌متر جيوه فشار خون را كاهش مي‌دهد.2

متأسفانه امروزه نمك موجود در طبيعت را به اسم تصفيه به تركيب كلر و سديم تبديل كرده و به آن يد اضافه مي‌كنند و در واقع عناصر ارزشمند كلسيم، منيزيم و پتاسيم و روي را از آن جدا مي‌كنند كه قطعاً چنين تركيبي جاي نمك طعام را نمي‌گيرد، بلكه مصرف آن آسيب‌رسان نيز خواهد بود. خصوصاً اينكه منيزيم آن را به صفر تقليل مي‌دهند. جالب است بدانيد كه دو عنصر پتاسيم و منيزيم از عناصر اصلي‌اي هستند كه بدن به آنها احتياج بسيار دارد. در مورد اثرات پتاسيم در بدن مي‌توان موارد زير را بيان كرد:

1. پتاسيم كمك مي‌كند تا غذاي جذب شده به داخل سلول‌هاي بدن برود و مواد زائد از سلول‌ها خارج شود؛ 2. پتاسيم به انتقال پيام عصبي از سلولي به سلول ديگر كمك مي‌كند؛ 3. پتاسيم با كمك سديم، تعادل اسيدي و بازي را برقرار مي‌كند؛ 4. پتاسيم با همكاري فسفر، اكسيژن را به مغز مي‌رساند؛ 5. پتاسيم با همكاري كلسيم رابطة عصب و ماهيچه را تنظيم مي‌كند.

كمبود پتاسيم نيز عامل بروز مشكلات زير در بدن است: سكتة مغزي، مشكلات كلّيه، ناباروري، ضعف عمومي، بالا رفتن فشار خون و بالا رفتن ميزان سديم بدن. كمبود منيزيم نيز مشكلات بسياري در بدن ايجاد مي‌كند از جمله: آسم، بي‌اشتهايي، برخي سردردهاي ميگرني، كندي رشد، تغييرات در نوار قلب، مشكلات نوروموسكولار (ماهيچه‌اي عصبي)، تشنّج، افسردگي، ضعف عضلاني، چوب شدن ماهيچه‌ها، رعشه، سرگيجه و ... .
كمبود منگنز (mg) نيز عامل بروز مشكلات زير است: كري، آسم، نرمي غضروفي، اختلال در رشد به علّت سوء تغذيه در غضروف، دررفتگي رباط، بيماري فكّ جابه‌جا شده (tmj)، حركات تكراري غير ارادي، كارپال تونل سيندرم يا به اصطلاح امروزي چسبندگي در ناحية مچ دست‌ها، تشنّج، ناباروري به علّت عدم تخمك‌گذاري در خانم‌ها و عدم ساخت اسپرم در مردها، كاهش قوة باء در هر دو جنس، كوتاه شدن استخوان‌هاي بلند ساق و بازو.

يد نيز كه از عناصر مهم و كليدي در كاركرد غدّة تيروئيد است به صورت تركيبات يدور يا يديد و يدات در نمك دريا وجود دارد و بدن به اندازة نياز از يد جذب كرده و مازاد آن دفع مي‌شود. نمك‌هايي كه به روش صنعي يددار مي‌شوند بايد در ظروف دربسته نگهداري شوند تا يد آن در محيط آزاد نشود و اين در حالي است كه بهترين روش نگهداري نمك دريا كه حاوي يد نيز هست قرار دادن آن در كيسه‌هاي كتاني و يا محفظة چوبي است كه هواي آزاد به آن برسد تا ارزش غذايي آن به طور كامل حفظ شود. در نتيجه عدم مصرف نمك طعام به اندازة كافي مي‌تواند منجر به اين بيماري‌ها شود:

آسم، بي‌اشتهايي، برخي سردردهاي ميگرني، كندي رشد، تغييرات در نوار قلبي، مشكلات ماهيچه‌اي عصبي، تشنّج، افسردگي، ضعف عضلاني، اسپاسم عضلاني، رعشه، سرگيجه، حركت پرش مادرزادي، نرمي غضروفي (Chondromalasia)، اختلال در رشد به دنبال اختلالات غضروفي (Chodrodystroply)، در رفتگي رباط‌ها، بيماري‌هاي فك، حركات تكراري غير ارادي (تيك‌هاي عصبي)، سندروم تونل كارپال (CTS) يا چسبندگي در ناحية مچ دست‌ها، ناباروري به علّت تخمك‌گذاري ضعيف در زنان و اسپرم‌سازي ضعيف در مردان، كاهش قوّة جنسي، كوتاه شدن استخوان‌هاي بلند ساق و بازو كه منجر به كوتاهي قد مي‌شود.

از نمك طعام مي‌توان براي ضدّعفوني كردن سبزي، كاهو و ميوه استفاده كرد. از ديگر موارد استفادة نمك مي‌توان در موادّ غذايي مانند تخم‌مرغ، خنثي‌سازي اثرات منفي بلغم در غذا را نام برد. همچنين استنشاق روزانة محلول آب جوشيدة سرد شده و نمك طعام از بسياري از عفونت‌هاي گوش، حلق، بيني و سينوزيت جلوگيري مي‌كند.

در هر گرم بزاق دهان انسان حدّاقل يكصدهزار ميكروب وجود دارد؛ خصوصاً ميكروب‌هايي كه معده را آزرده مي‌كنند كه مصرف نمك طعام قبل از خوردن هرچيز باعث كاهش اين ميكروب‌ها مي‌شود. همچنين مزمزه كردن نمك قبل از غذا باعث ترشّح بزاق شده، حفرة دهان را براي جويدن و هضم بهتر غذا آماده مي‌كند.
توصيه به مصرف نمك بعد از غذا نيز از معجزات كلام رسول خداست. چهار مزة اصلي غذاها، شوري، تلخي، ترشي و شيريني است. مصرف غذاهاي ترش و شيرين و تلخ به دليل ايجاد تغييرات شيميايي در حفرة دهان و دندان‌ها از عوامل فساد دندان‌ها هستند. نمك كه از نظر شيميايي PH خنثي (بافري) دارد، مي‌تواند اثر اسيدي و قليايي غذاهاي شيرين و ترش را خنثي كرده و با غلبه بر هر نوع مزة ديگر از پوسيدگي دندان جلوگيري كند. توصيه مي‌شود بعد از خوردن هرچيزي حتماً مقدار كمي نمك (همان‌قدر كه بين انگشت سبابه و شصت قرار مي‌گيرد) ميل كنيد.

از نمك طعام براي ضدّعفوني كردن سبزيجات، ميوه‌ها و كاهو استفاده مي‌شده است. همچنين از نمك به عنوان نرم كنندة لباس و پرز گيرنده، مي‌توان به روش زير استفاده كرد: براي از بين بردن الكتريسيته ساكن لباس‌ها، بعد از شست‌و‌شو، آنها را در آب نمك بخوابانيد.

نمك مناطق اقليم‌هاي جغرافيايي مختلف، خواصّ متفاوتي دارد و مخلوط كردن آنها كار مفيدي است كه مردم از ديرباز اين كار را انجام مي‌دادند و در مسافرت‌ها، نمك شهر و ديار خودشان را به عنوان سوغات هديه مي‌كردند. آن سنگي كه از ديرباز هم‌چنان در زبان عاميانه مردم به عنوان حدّاقل سوغات باقي مانده است، «سنگ نمك» است.

در ايران، نمك‌ «آران كاشان»، «درياچة قم»، «فردوس مشهد» و چشمه‌هاي «طالقان» و «الموت» از بهترين انواع نمك طعام است كه مخلوط آنها حاوي بسياري از ريز مغذّي‌هاي ضروري بدن است.

به عنوان نكتة دل‌نشين آخر يادمان باشد كه حضرت اميرالمؤمنين(ع) اكثر اوقات نان و نمك ميل مي‌فرمودند و نمك را در جايگاه يك خورش كامل قرار مي‌دادند.
امام باقر(ع) مي‌فرمايند: «اگر مردم مي‌دانستند كه در نمك چه خواصّي هست خود را جز با آن مداوا نمي‌كردند.»
رسول خدا(ص) فرمودند: «هركس قبل و بعد از هر چيز نمك بخورد خداوند سيصد و سي‌ نوع بلا را كه كمترينش جذام است از او بر مي‌دارد.»
حضرت علي(ع) نيز مي‌فرمايد: «هركس غذا را با نمك آغاز كند هفتاد درد و دردهاي بسيار ديگري كه كسي جز خداوند آنها را نمي‌داند از وي دور مي‌نمايد.» «اگر در سفره‌اي نمك طعام نباشد، ملائكه حاضر نمي‌شوند، صحّت بدن وجود ندارد و سفره بركت نخواهد داشت.»

امام صادق(ع) مي‌فرمايد: «هركس بر نخستين لقمه از غذاي خود، نمك بپاشد كك و مك صورت او از ميان مي‌رود.»
اكنون چند اصطلاح را در فرهنگ خودمان بازبيني كنيم:

نمك‌شناسي: كسي كه الطاف يا لطف بندة خدا را قدرشناس نباشد؛ چنين فردي با افرادي كه در مورد نمك آشنايي ندارد، مقايسه و گفته مي‌شود: فلاني «نمك‌نشناس» است.

نمك‌گير شدن: يعني آن‌قدر هدية نمك ارزش والايي در فرهنگ ما داشته است كه هرگونه هديه‌اي هر چه بزرگ با نمك مقايسه شده يا هر نوع خوراكي كه به فردي تعارف شود با نمك‌گير شدن مقايسه مي‌شود: نمك پروردة شما هستم، نمك خوردي نمك‌دان را شكستي يا نمك او را خورده‌ام و نمي‌توانم به او خيانت كنم.
بايد در جامعه كاري كنيم كه مردم از همة نقاط كشور نمك داشته باشند و مخلوط كنند و بخورند. در گذشته اگر كسي از شهري به شهر ديگر براي مهماني مي‌رفته مثلاً از «چهارمحال بختياري» به طالقان مي‌رفته است، حتماً بايد نمك شهر خود را براي ميزبان مي‌برد. چنانچه به محض ورود ميزبان به دست مهمان نگاه مي‌كرد كه اگر نمكي به همراه نداشته به شوخي هم كه شده مي‌گفت: بشكند دستي كه نمك ندارد.
نمك خوب چيست؟

 هر نمكي كه به طور سنّتي در سراسر كشور تسويّه و تهيّه مي‌شود خوب است؛ يعني همان نمكي كه براي يكديگر هديه مي‌بردند. هنوز هم هستند كساني كه اين كار را مي‌كنند و اگر غفلت كنيم آنها هم مثل بقيه موارد دانش، اين علم را با خود مي‌برند و ما بايد هزينة سنگين برايش بپردازيم.
نمك سالم بايد حاوي يد باشد كه به دو شكل مي‌تواند وجود داشته باشد:

1. يُدر= يديد 2. يدات
اغلب كشورها به دلايلي كه از حوصلة اين مقاله خارج است از يدات استفاده مي‌كنند. واحد اندازه‌گيري يد (PPM) مي‌باشد كه بهترين دُز يا مقدار آن زماني است كه كمتر از 2 واحد (PPM) باشد حالا شايد نظرها كمي هم متفاوت باشد. برخي مي‌گويند 5-4 واحد. ما دو نوع نمك در بازار داريم يكي نمك‌هايي كه از راه شيميايي يد‌دار شده‌اند و ديگري نمك طعام درياچه كه به صورت طبيعي يد در تركيب آن وجود دارد.

يد طبيعي، محيط را آلوده نمي‌كند و اگر بدن نياز به آن نداشته باشد به راحتي از بدن دفع مي‌شود و كساني كه يد زيادي دارند  يا نياز به يد ندارند مي‌توانند به راحتي از آن استفاده كنند. ولي نمك‌هايي كه به صورت صنعتي يددار مي‌شوند به سختي در آب حل مي‌شوند كه اين مسئله نشان دهندة ناخالصيِ شديد و يكنواخت نبودن يد درون آنهاست و اين موضوع خيلي خطرناك است و دوم اينكه مقدار يد شيميايي موجود در آن به جاي حدّاكثر PPM2/4، 3/76 و 4/36 PPM است.
كلسيم (Ca) موجود در نمك‌هاي بازار حدود 36 و 144 PPM است و كلسيم (Ca) موجود در نمك طعام در برخي موارد به طور باور نكردني حدود 879 PPM و آهن (Fe) در نمك طعام 2/1 واحد است و در نمك‌هاي تصفيه شده صفر است.

منيزيم كه يك عنصر اساسي در بدن است و كمبود آن موجب آسم، بي‌اشتهايي، برخي سردردهاي ميگرني، كندي رشد، تغييرات در نوار قلب، مشكلات ماهيچه‌اي عصبي، تشنّج، افسردگي، ضعف عضلاني، رعشه و سرگيجه مي‌شود. جالب است بدانيد كه در نمك دريا 484 واحد PPM منيزيم وجود دارد.
منگنز موجود در نمك طعام 022/1 واحد PPM است در حالي كه اين مادّه در نمك‌هاي تصفيه شده صِفر است.


giyahanedarouei.ir


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ چهار شنبه 22 خرداد 1392برچسب:نمک چیست؟, ] [ 13:59 ] [ لقمان محمدیان ]

سستی و سفتی کمر؛ خرافه ای عوامانه یا واقعیتی علمی؟!



موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
ادامه مطلب
[ دو شنبه 20 خرداد 1392برچسب:سستی و سفتی کمر؛ خرافه ای عوامانه یا واقعیتی علمی؟!, ] [ 19:31 ] [ لقمان محمدیان ]


 

به گزارش ایسنا، سازمان ملی استاندارد اعلام کرده است که در حال حاضر فرآورده سرکه مشمول مقررات اجرایی استاندارد تشویقی بوده و قرار است از ابتدای تیرماه سال جاری مشمول استاندارد اجباری شود.


با این حساب می‌توان چنین نتیجه‌گیری کرد که سازمان استاندارد تاکنون که استاندارد سرکه اجباری نبوده، نظارت چندانی روی فرایند تولید این ماده غذایی پرمصرف نداشته است. بد نیست بدانیم استاندارد سرکه در سال 1374 تدوین شد و برای شمشین بار در سال 1391 مورد تجدیدنظر قرار گرفت.


سرکه هم به صورت مصنوعی و هم از طریق تخمیر باکتریایی تولید می‌شود. روش باکتریایی سرکه تنها 10 درصد از تولید دنیا را به خود اختصاص داده است اما به دلیل این‌که قوانین جهانی مربوط به سلامت غذا بر تهیه سرکه خوراکی از مواد بیولوژیکی تاکید می‌کنند از این روش همواره برای تولید سرکه استفاده می‌شود.


در همین حال یک تولیدکننده سرکه در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه تخلف استفاده از اسید اسیتیک در تولید سرکه در بسیاری از استان‌های کشور مشاهده می‌شود، گفت: به عنوان مثال در استان قم چهار پنج سرکه‌سازی وجود دارد که همه آنها از اسید اسیتیک استفاده می‌کنند. در استان‌های زنجان، گیلان و مازندران هم کم و بیش واحدهای تولید سرکه با اسید اسیتیک وجود دارند.


بصیر فرهادی با اشاره به اینکه بسیاری از صنایع غذایی پایین دستی مانند ترشی‌سازی نیز از سرکه‌های تولیدی با اسید اسیتیک استفاده می‌کنند، افزود: استاندارد سرکه دست کم از سال قبل اجباری اعلام شد و من نمی‌دانم چرا سازمان استاندارد گفته که استاندارد این محصول از تیر ماه امسال اجباری می‌شود!


او با بیان این‌که قیمت سرکه تولیدی با اسید اسیتیک بسیار کمتر از قیمت سرکه تولیدی با الکل است، افزود: این باعث شده تا واحدهایی که تخلف نمی‌کنند و سرکه را با الکل تولید می‌کنند به دلیل وضعیت قیمت‌ها در بازار با خطر تعطیلی مواجه شوند.

وی افزود: در تهران نیز یک واحد تولید سرکه معلوم‌الحال وجود دارد که هر بار اداره استاندارد اقدام به پلمپ و تعطیلی آن به دلیل تخلف می‌کند مجددا شاهد عرضه محصولات آن در بازار هستیم و مشخص نیست چرا مسئولان در این زمینه قاطعیت به خرج نمی‌دهند.

فرهادی توضیح داد: تولید سرکه فرایند سختی است و در صورتی که مثلا برق در حین فرایند تولید قطع شود خسارت چند میلیون تومانی به تولیدکننده وارد می‌شود. در چنین شرایطی تولید سرکه با اسید اسیتیک و قیمت پایین آن نیز مزید بر مشکلات کنونی شده است. از سوی دیگر قیمت سرکه تولیدی با اسید اسیتیک آنقدر پایین است که شاید واحدهایی که درست کار می‌کنند نیز مجبور به تولید سرکه با این شیوه شوند. حتی واحدهای تولید سرکه با الکل به گرانفروشی متهم می‌شوند.


در همین حال یک تولیدکننده دیگر سرکه هم با بیان اینکه در بسیاری از شهرهای کشور در تولید سرکه تخلف رخ می‌دهد، اظهار کرد: متاسفانه در ایران هیچ دستگاهی برای تشخیص وجود اسید اسیتیک در سرکه وجود ندارد و حتی اداره استاندارد تهران نیز به ما اعلام کرد که قادر به چنین کاری نیست. این در حالی است که حتی در کشوری مانند عراق هم در ورودی مرزها دستگاه‌هایی وجود دارد که آنالیز کلیه مواد غذایی را نشان می‌دهند و مورد مشابهی در آذربایجان هم وجود دارد


ضرغام نوروزی درباره اجباری شدن استاندارد سرکه از ابتدای تیر ماه امسال نیز گفت: تا جایی که به یاد دارم استاندارد سرکه از سال قبل اجباری شد و مشخص نیست چرا سازمان استاندارد اعلام کرده است که استاندارد سرکه از تیرماه امسال اجباری می‌شود!


چند روز پیش هم یک تولید‌کننده سرکه با ارسال نمابری به خبرگزاری ایسنا توضیح داد که "با توجه به افزایش بی‌رویه قیمت الکل از اسفند‌ ماه سال 1391 از مبلغ 1700 تومان به مبلغ بیش از 4000 تومان در اردیبهشت‌ امسال عده‌ای سودجو با استفاده از استید استیک صنعتی تولیدی پتروشیمی اقدام به تولید سرکه کرده و در استان زنجان شهرستان طارم – آب بر به فروش می‌رسانند. با توجه به این‌که اسیتد اسیتیک صنعتی دارای فلزات سنگین است سرکه تولیدی با این ماده باعث بیماری‌هایی مانند سرطان و زخم معده می‌شود.


مرجع: خبرگزاری ایسنا؛ به نقل از سایت تندرستان


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ دو شنبه 20 خرداد 1392برچسب:تخلف گسترده در تولید سرکه‌های خوراکی, ] [ 19:28 ] [ لقمان محمدیان ]

medical-booksبه نقل از الف:سالها پیش وقتی در یکی از بهترین دانشگاههای دولتی تهران در رشته پزشکی قبول شدم، در همان ابتدای کار با انبوهی از مطالب درسی حفظی مواجه شدم و آن موقع فکر می کردم که حتما برای آینده و طبابت حفظ جزء به جزء همه این مطالب لازم است.

کمی که پیش رفتم و وارد بیمارستان شدم مجددا با انبوهی از دروس بالینی مواجه شدم که برای من باز حفظی بود و دروس قبلی نیز به کنار گذاشته شد. وارد دوره کارورزی (انترنی) که شدم دیگر کاملا آزاد بودم و وظیفه اصلی ام انجام آن قسمت از کارهای بیمار بود که به صلاحدید دستیار (رزیدنت) مافوق به من واگذار می شد که در اغلب موارد کاملا بیهوده بود. از آنجاکه بیشتر کارهای اصلی بیمار توسط رزیدنت مربوطه انجام می شد خودبخود، انترن از حداقل آموزش نیز به دور می ماند.

بیشترین کار من در دوره انترنی همراهی مریض در مواقع اعزام به بیمارستانهای دیگر بود که آنهم کاملا صوری بود. می ماند بعضی بخشها که به علت علاقه بعضی از اساتید انترنها را بیشتر درگیر می کردند و برای آنها کلاس جدا هم می گذاشتند. در کل دلبخواهی بود اگر استاد یا رزیدنت (که معمولا سرش شلوغ است و وقت زیادی ندارد) می خواست، انترن در آن بخش به مهارتش اضافه می شد وگرنه کسی از استاد بازخواست نمی کرد. در آخر ماه هم که نمره عملی معمولا به همه داده می شد و ارزیابی خاصی صورت نمی گرفت چون این انترن باید برود بخش دیگر و انترنهای جدید هم بیایند اینجا. امتحان تئوری هم که خیلی سخت نبود. آخر سر هم کسی بررسی نمی کرد که این فردی که الآن به عنوان پزشک وارد جامعه می شود آیا از صلاحیت کافی برخوردار است، صرف گذراندن یک سری بخشها به صورت صرفا حضور در آن بخش و کشیک دادن در آن کافی بود. (کشیکها را هم میتوانستیم بفروشیم!). انترنی که تمام شد و وارد جامعه شدیم دیدیم که اوضاع با داخل بیمارستان فرق می کند و دیگر کسی نیست که کارهای اصلی بیمار را انجام دهد و ما هم آنچنان مهارتی نداریم، تازه باید از صفر شروع کنیم.

بعد از دوره سربازی در امتحان دستیاری شرکت کردم و در یکی از بهترین و معروفترین بیمارستانهای اطفال تهران به عنوان دستیار شروع به کار کردم. در ابتدا با چنان بار کاری مواجه شدم که مدتها در شوک بودم، چون مثل یک کارگر، من به عنوان دستیار سال یک باید همه کارهای مریض را انجام بدهم. اساتید محترم هم فقط بیماران را از مطب جهت بستری می فرستادند و حداکثری کاری که بعد از ظهر و شب می کردند جواب دادن به تلفنی بود که فقط بعضی وقتها بهشان می شد.

حالا هرچقدر هم بیمار بدحال باشد من که یکبار هم سراغ ندارم استاد که بیمار به اسم او در بیمارستان بستری می شود، بعد از ظهر یا شب به بیمار سرزده باشد حتی بیماری که فوت شده. صبحها هم که اساتید هرموقع دلشان بخواهد به بیمارستان تشریف می آوردند حتی می توانستند نیایند و رزیدنت یا دستیار فوق تخصص (فلو) ویزیت بیمار را انجام دهند. بعضی اساتید که در بیمارستان خصوصی هم مشغول بکار بودند صبح زود ویزیت می کردند و بعد بیمارستان خصوصی می رفتند.

در یکی از بخشها که استاد خیلی وقتها نمی آمد از بیمارستان باید هر روز موبایل خانم دکتر را می گرفتیم تا اگر جواب داد، تکلیف بیمار را مشخص کنیم که مرخص هست یا نه. به نظر من که راحتترین کار دنیا استادی بیمارستانهای آموزشی است. صبح هر موقع دلت خواست بیمارستان می روی، در گزارش صبحگاهی خواستی شرکت می کنی، نخواستی نمیکنی، بعد از ظهر هم تا دیروقت مطب می روی که بیشتر مریضهایش از همین بیمارستان سرچشمه می گیرند. سالی هم چند تا مقاله به کمک رزیدنتها و فلوها در مجلات خارجی چاپ می کنی. اگر هم بیمار بدحال داشتی که بستری میکنی و شما شب راحت می خوابی، بیمارستان و رزیدنت کار مریض را انجام می دهند. حتی اگر شکایت هم بشود از رزیدنت می شود نه از استاد. البته این شرح حال همه اساتید نیست و بودند اساتیدی که به خوبی آموزش می دادند و احساس مسؤولیت بیشتری می کردند. اما باز همین هم به خواست خودشان بود و کسی آنها را مجبور به اینکار نمی کرد.

بعد از فارغ التحصیلی به عنوان متخصص اطفال شروع به کار کردم. بعد از مدتی خودم به عینه نتیجه این سیستم را دیدم. در خیلی از موارد بیمار که نزد پزشک به خصوص همکاران پزشک عمومی می رود و با نسخه ای بر می گردد، شما رابطه منطقی بین داروها و مشکلات بیمار نمی بینید همراه با مصرف فوق العاده زیاد آنتی بیوتیکها (چرک خشک کن) و کورتونها (مثل دگزامتازون و بتامتازون). مثلا بیمار سردرد دارد: پنی سیلین، درد شکم دارد: سفیکسیم (چرک خشک کن)، درد دست و پا دارد: دگزامتازون، و.... از ارجاع به پزشک متخصص هم که خبری نیست، بیمار خودش باید تصمیم بگیرد. خیلی موارد هم که اگر پزشک نخواهد اینگونه درمان کند بیمار با اصرار شدید خواستار تجویز آنتی بیوتیک و کورتون است و اگر پزشک تسلیم نشود خوب باید منتظر عواقب آن و کم شدن بیمار مطب باشد. درکل هیچ نظارتی بر نحوه درمان بیمار در مطبها وجود ندارد مگر آنکه شکایتی صورت گیرد و تقریبا پزشک می تواند هر درمانی که به نظرش لازم است انجام دهد. داروخانه ها هم که خودشان مطب زده اند و بیمار ویزیت می کنند، کافی است بیمار دردش را بگوید تا دارویش را بدهند اعم از آنتی بیوتیک، دگزا و...

در بیمارستانها عمده درآمد پزشکان متخصص از کارانه می باشد که در پزشکان غیر جراح مثل متخصصین اطفال این درآمد از بستری بیمار بدست می آید یعنی هرچه مریض بیشتری بستری کنند و بیمار را بیشتر نگه دارند، درآمدشان بیشتر خواهد بود. ناگفته پیداست که این وضعیت درحال حاضر باعث بستری بیش از حد بیمار به طرز تأسف آوری رسیده که هزینه زیادی را از بیمارستان و پرستار می گیرد و داروهای مصرفی هم که عمدتا آنتی بیوتیکها هستند بودجه کشور را مصرف می کند که تعداد زیادی چون ماده اولیه شان از خارج تأمین می شود، دلار نیز مصرف می کنند. بستری بی جهت می تواند باعث عفونت بیمارستانی نیز بشود که درمانشان اغلب سخت تر است. مصرف بی جهت آنتی بیوتیکها می تواند باعث مقاومت میکروبی بشود. عوارض خود آنتی بیوتیکها شامل عوارض کبدی، کلیوی و پوستی و گاه شوک می باشد و در کل خطرناکترین داروها هستند. نیازی به یادآوری نیست که مصرف آنتی بیوتیک در ایران نسبت به استاندارد جهانی به طرز تأسف آوری بالاست.

بستری بی رویه بیمار در خیلی موارد باعث می شود که به علت پر بودن تختها بیماری که نیاز واقعی به بستری دارد نتواند در آن بیمارستان بستری شود و راهی بیمارستانهای دیگر شود. همچنین وقتی با توجه به کمبود معمول پرستار بخش پر باشد، بیمار بدحال مراقبت خوب پرستاری دریافت نخواهد کرد. نحوه درمان بیماران بستری نیز خیلی بهتر از سرپایی نیست و اکثر قریب به اتفاق بیماران آنتی بیوتیک می گیرند گاهی دوتا و سه تا. در اینجا هم هیچ نظارتی دیده نمی شود و تا وقتی بیمار شکایت نکرده، پزشک به هرنحو که صلاح بداند درمان می کند. یعنی یکبار هم از وزارت بهداشت یا مقامات علمی ذی صلاح پرونده یک بیمار بررسی نمی شود که آیا درمان درست بوده یا نه؟ در بسیاری از موارد یک خط از پزشک در پرونده راجع به شرح بیماری و نحوه درمان دیده نمی شود، همه چیز موقع ترخیص نوشته می شود.

من به مسؤولین بهداشت و درمان پیشنهاد می کنم به عنوان طرح پایلوت در یک بیمارستان کوچک که معمولا تختها پر است، کارانه را از پزشکان بردارند و در عوض در مدت انجام این طرح حقوق آنها را به اندازه متوسط کارانه شان پرداخت کنند یعنی بستری کردن یا نکردن تأثیری در درآمدشان نداشته باشد، آنوقت میزان اشغال تختها را مجددا بررسی کنند. مسائل فوق مطمئنا در شهرستانها کم و بیش جریان دارد و محدود به تهران و بیمارستانهای بزرگ نمی شود.

در خاتمه یادآوار می شوم که پزشکان بسیاری نیز وجود دارند که منطقی دارو تجویز می کنند، منطقی بیمار بستری می کنند و معتقدند که روزی دست خداست.

منبع:الف


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ دو شنبه 20 خرداد 1392برچسب:اندر مصائب پزشکی این زمانه,خیانت طب جدید,پزشکی جدید معامله با بیمتر, ] [ 14:14 ] [ لقمان محمدیان ]

یک مطالعه جدید در آمریکا نشان می دهد تماشای فیلم های سه بعدی خصوصاً در جوانان 34-24 ساله باعث تاری دید، حالت تهوع و سردرد می شود. علت این علائم اختلالات بینایی و بیماری حرکت (motion sickness) است و افراد مسن تر را کمتر درگیر می کند زیرا چشم این افراد حساسیت کمتری نسبت به محرک های بینایی دارد و به دلیل پیر چشمی، به مشکلات عدم تطابق بین دور و نزدیک عادت کرده است؛ از طرفی مسن ترها کمتر می توانند در فیلم های سه بعدی «غرق» شوند. همچنین بر اساس این مطالعه، راه کاهش این علائم آن است که فرد از صفحه تلویزیون فاصله بگیرد و زاویه دید باز تری داشته باشد. برای این مطالعه از 230 نفر خواسته شد تا روی صفحه های تلویزیونی 55 اینچ، یک فیلم کارتون را به صورت دو بعدی یا سه بعدی ولی با فواصل و زوایای مختلف نسبت به صفحه، تماشا کنند. سپس مشکلات و علائم ایجاد شده حین و پس از تماشای فیلم از آنها پرسیده شد. میزان کلی ایجاد علائم ناراحت کننده در تماشاگران فیلم دو بعدی 12% ولی در تماشاگران فیلم سه بعدی 20% بود.

میزان گزارش این مشکلات در صورت تماشای فیلم سه بعدی بیشتر بود: درد چشم، احساس کشیده شدن در چشم، تاری دید، دو بینی، سر گیجه و اختلال سوگیری(disorientation)؛ ولی شدید ترین عوارض گزارش شده سردرد و حالت تهوع بودند. این علائم ظرف 15 دقیقه از تماشای فیلم ایجاد می شدند ولی کمتر از 24 ساعت طول می کشیدند.


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ دو شنبه 20 خرداد 1392برچسب:خطرات فیلم های سه بعدی, ] [ 14:11 ] [ لقمان محمدیان ]

دبیر کل جامعه اسلامی حامیان کشاورزی ایران، انتظارات از دولت یازدهم در بخش کشاورزی را تشریح و اعلام کرد: توسعه روستاها باید با شتاب سه دهه اخیر انجام شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، حسین روازاده در نشست خبری با تأکید بر امنیت کشاورزی انتظارات جامعه اسلامی حامیان کشاورزی ایران از رئیس جمهور دولت یازدهم را تشریح و اظهار داشت: توسعه روستاها باید با شتاب سه دهه اخیر انجام شود.

وی ادامه داد:در 30 سال گذشته 60 هزار روستا در کشور وجود داشت اما اکنون این تعداد به 25 هزار روستای نسبتاً فعال و 7 هزار روستای نیمه‌فعال رسیده است.

روازاده با بیان اینکه، جلوگیری از تغییر کاربری زمین‌ها از دیگر انتظارات جامعه اسلامی حامیان کشاورزی ایران است گفت: در سه دهه گذشته به ازای هر یک نفر 25 صدم هکتار زمین وجود داشت اما این میزان در اثر تغییر کاربری‌ زمین‌های کشاورزی به یک دهم درصد هکتار رسیده است. در حالی که در کشورهای پیشرفته سهم هر نفر نیم هکتار است.

دبیر کل جامعه اسلامی حامیان کشاورزی ایران با تأکید بر فعال‌سازی پرواربندی کشور افزود: در حالی که سال 81 و 82 میزان واردات گوشت کشور 20 هزار تن بود در اثر غیرفعال شدن دامداری‌ها میزان واردات گوشت به 300 هزار تن در سال رسیده که این میزان باعث بیکاری یک میلیون نفر می‌شود.

وی با تاکید بر کاهش حاشیه بازار یابی محصولات کشاورزی گفت: در برخی موارد تفاوت قیمت از سر مزرعه تا بازار به 300 درصد می‌رسد و سود حاصل از تولید تنها به جیب دلالان می‌رود.

روازاده به راه‌اندازی مشاغل خانگی، کرم ابریشم، ریسندگی، بافندگی و محصولات غذایی تأکید کرد و گفت: با راه‌اندازی این گونه مشاغل اشتغال‌زایی مولد در کشور ایجاد خواهد شد.

وی همچنین به استانداردسازی محصولات غذایی تأکید کرد و گفت: غذایی که باعث سلامت جامعه و خانواده است باید استاندارد تولید شود اما در حال حاضر مرجع استانداردی برای سلامت محصولات نداریم.

روازاده به تشکیل گمرک تخصصی در بخش کشاورزی تأکید کرد و گفت: گمرکی که قیر، سنگ، سنگ‌آهن صادر می‌کند پارامترهای آن نمی‌تواند برای صادرات محصولات کشاورزی مناسب باشد.

به گفته روازاده دولت یازدهم باید به ساماندهی بانک، بیمه و بورس بپردازد و کشت صنعت‌های بلااستفاده را فعال کند. وی عنوان کرد: در حالی که طی سالهای گذشته 70 هزار رأس گوسفند در کشت و صنعت مغان عمل‌آوری می‌شد الان هیچ تولیدی وجود ندارد در حالی که این میزان پرورش گوسفند باعث تولید ۱۰۰هزار تن گوشت می‌شد.

وی تصریح کرد: سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی نیز باید ساماندهی شود که 180 هزار مهندس و 7 هزار شرکت‌ در این سازمان وجود دارد و باید منشور اجرایی برای افزایش تولید داشته باشد.

به گفته روازاده تشکل‌های صنفی بخش کشاورزی نیز باید ساماندهی شود و با داشتن 3 هزار و 330 تشکل صنفی در ایران در صورت ساماندهی در خدمت تولید خواهد بود.

 


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->

تعريف حجامت:
حجامت یک روش خون گیری است که به منظور پیشگیری و درمان بیماریها انجام میشود و این نام گذاری احتمالا به علت شیوه ی عمل آن است که ازطریق تحجیم وگشایش و انبساط موضعی عمل می کند.
حجامت از ارکان نظام طب سنتی و طب اسلامی است که با قدمت٣٣٠٠ سال قبل ازمیلاد مسیح در مقدونیه و سپس دریونان باستان و بعد در حدود٢٦٠٠ سال قبل از میلاد مسیح در ایران و چین و سپس١٥٠٠ سال قبل در هند انجام می شده است و توسط بقراط و جالینوس و پس از ظهور اسلام به صورت کامل توسط رسول اکرم(ص) به جهان بشریت اهدا شد.

حکمای بزرگ طب سنتی مانند رازی، بوعلی، جرجانی و ... حجامت را بعنوان ابزار قدرتمند و محوری پیشگیری، در بیماریها و درمان آنها معرفی کرده اند و هم اکنون در ٤١ کشور جهان به رسمیت شناخته شده و درحال انجام و در دست مطالعه و پژوهش می باشد. در ایران  حجامت جایگاهی ویژه درفرهنگ مردم داشته و به عنوان سنتی موکد جزء اعتقادات آنها بوده است.
حجامت در واقع اعمال یک استرس فوری به سیستم ساکن دفاع عمومی بدن است تا آن را برعلیه کلیه عوامل درونی و بیرونی هشیار و فعال نماید.
بیشترین کاربرد حجامت در بُعد پیشگیری است و با مکانیسمهای مختلفی از جمله تنظیم سیستم ایمنی، تنظیم ترکیبات شیمیایی و هورمونی خون و تنظیم سیستم اعصاب خودکار بدن از ابتلا به انواع بیماریها پیشگیری می کند. علاوه براین حجامت کاربرد های درمانی نیز دارد به نحوی که در درمان برخی بیماریها مانند سردردهای عصبی و میگرنی، چربی، قند و اوره خون، سنگهای کلیوی و کیسه صفرا موثر است .
بوسیله حجامت خونهای آلوده و غیر قابل استفاده (مانند روغن سوخته وسایل نقلیه) از بدن خارج می شود. این خونها به مرور زمان در پشت و برخی دیگر از نقاط بدن جمع شده و در فرصتهای مناسب به تدریج توسط بدن خارج می شود اما عملکرد بدن در این زمینه بسیار کند است به گونه ای که به مرور زمان بر تراکم این خونهای آلوده افزوده می شود و سلامتی ما را تحت تاثیر قرار می دهد.
حجامت طبیعت مدبره را که روحی هوشمند در بدن ما است و بدن ما را به طرف تعادل سوق می دهد، تنظیم می کند و انحراف آن را می گیرد . طبیعت مدبره، باعث می گردد مثلاً وقتی صفرا در  بدن فرد بالا می رود، افراد دوست دارند ناخود آگاه مواد با طبع سرد مانند ترشیجات بخورند. فردی که اصول تغذیه را رعایت می کند این طبیعت مدبره در بدن او هوشنمد و تنظیم است، چنین افرادی برخی مواقع دوست دارند چیزی را بخورند یا کاری را بکنند و باید آن را  انجام دهند که به نفعشان است مثلاً صفراویها در تابستان دوست دارند خنکی بخورند و بلغمی ها در زمستان با خوردن یک قاشق ماست احساس ناخرسندی می کنند، ولی اگر تغذیه ناسالم شد، به مرور زمان این طبیعت مدبره منحرف شده و درست عمل نمی کند و خود را به ناچار با این روشهای غلط تغذیه و زندگی هماهنگ می کند مانند وجدان که در صورت ارتکاب مکرر اعمال نادرست، به مرور در بدن تضعیف می گردد.


روش حجامت:
حجامت انواع مختلفی دارد که محل و روش انجام آن متفاوت است ولی آنچه در این قسمت بیان شده است در خصوص حجامت عام می باشد که به طور معمول مطرح بوده و انجام می شود.
محل حجامت عام بین دو کتف است. ابتدا بوسیله لیوان مکش مخصوص، خونهای آلوده در نقطه خاصی جمع می شود و سپس توسط تیغ چند خراش سطحی ایجاد می شود. این کار درد بسیار مختصری دارد. سپس خونهای آلوده وارد لیوان شده و دور ریخته می شود .در مراكز معتبر لیوان و تیغ حجامت استریل و یکبار مصرف می باشند.

حجامت در اسلام:
حجامت در اسلام جایگاه خاصی دارد و در این زمینه حدیثهای فراوانی نقل شده است که در ذیل به برخی از آنها اشاره می شود:

رسول اعظم (ص) در حدیث شب معراج می فرمایند:
فی لَیلَه اَسری بی الَی السماءِ ما مَرَرتُ بِملاء مِنَ الملائِکَهِ اِلا اَن قالوا یا محَمَد اِحتجِم و امر اُمَتِکَ بِالحِجامَه
وقتی به آسمان هفتم صعود کردم هیچ ملکی از من گذر نکرد، مگر این که گفت: ای محمد حجامت کن و امتت را به حجامت امر بفرما. بحارج 62 ص 300 باب 89  و همچنین تفسیر المیزان آیه اول سوره اسری
رسول اعظم (ص):
پنج چیز از سنتهای پیامبران الی است:  حیا، حلم، حجامت، مسواک و عطر زدن
کافی ج 6 ص 484
امام علی (ع):
به درستی که حجامت بدن را سالم و عقل را نیرومند می گرداند.
بحارج 62 ص 114 ج 10 ص 89
امام رضا (ع):
رسول خدا فرمودند اگر در چیزی شفا وجود داشته باشد پس در تیغ حجام است یا در شربتی عسل وسائل ج 17 ص 541

فوايد حجامت:

ثابت شده که حجامت برای حدود هفتاد بیماری اثرات پیشگیرانه و درمان کننده دارد. برخی از آثار درمانی و پیشگیرانه حجامت موارد زیر است:
سرماخوردگی مکرر- آنفولانزا - آلرژی فصلی- بیماری پوستی جوش و کورک- درمان اعتیاد- رفع سلولیتهای بدن - درمان چاقی- بهبود کارائی کلیه - دفع چربی کبد- افزایش کلسترول و دی گلیسیرید خون- دیابت غیر وابسته به انسولین- اوره بالا- فشار خون غیر طبیعی «بالا یا پایین» - غلظت خون بالا- مسمومیت غذایی و دارویی- سردرد میگرنی- تنگی رگها- اعتیاد به مواد مخدر- افسردگی- سنگینی سر- اسپاسم عضلانی- رشد ناکافی و کوتاهی قد- لاغری- واریس- کمر درد- آرتروزها- آکنه و بثورات پوستی- کهیر- آفت دهان- ریزش مو - پر مویی بدن- گر گرفتن بدن- تاری دید- خواب رفتگی و بی حسی عضلات- بیماریهای تناسلی زنان- ناهنجاریهای عصبی- کم اشتهایی-کم هوشی- فراموشکاری- جوش صورت- سکته قلبی- مالیخولیا-  خوش زخم شدن بيماران داراي قند خون

 

عوارض جانبی:
حجامت هیچگونه عارضه ای برای بدن ندارد. اما این افراد می بایست از حجامت خودسر خودداری نمایند: زنان باردار، افرادی که در دوران قاعدگی قرار دارند، افرادی که مشکلات انعقادی خون دارند و بیماران هیموفیلی.

تذكر مهم:
- افرادی که کم خون، لاغر و تکیده با بدن خشک هستند یا غلبه سردی شدید دارند حتماً باید تحت نظر پزشک حجامت نمایند.
- انجام حداكثر دو بار حجامت در سال براي افراد سالم  جهت پيشگيري و حفظ الصحه توصيه مي گردد و حجامت هاي خاص درماني مي بايست تحت نظر پزشک صورت گيرد.
- حجامت از سن چهار ماهگی به بالا (تا قبل از فوت) قابل انجام است. در خصوص حجامت کودکان امام صادق ع فرموده اند، حجامت در چهار ماهگی باعث حذف لعاب بدن و کاهش حرارت سر و بدن می گردد، لذا توصیه می شود بعد از پایان چهار ماهگی، نوزادان را حجمات بسیار سبک انجام دهید.

بهترين زمان جهت انجام حجامت:
از نظر ماه قمری بهترین زمان، محدوده زمانی روزهای هفدهم تا بیست و هفتم هر ماه می باشد، همچنین حجامت در اواخر اسفند ماه نيز توصيه شده است.
از بهترین روزهای مهم ديگر جهت انجام حجامت، هفتم و چهاردهم ماه حزیران رومی است.
ماه حزيران ماه نهم از ماه های رومی است که پس از ماه ایار است. در میان ماه های رومی چهار ماه را سی روز محاسبه می کنند که یکی از این چهار ماه حزیران می باشد. بهترین زمان برای حجامت بر اساس روایات اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام همین ماه رومی  حزیران است. بهترین زمان حجامت از نظر فصل، فصل بهار و بعد پاییز است.

توصيه هاي قبل از حجامت:
-    در مراكز معتبر حجامت نمایید.
-     معده نباید خالی باشد، همچنین انجام حجامت بلافاصله پس از صرف غذای پر حجم توصیه نمی شود.
-    بدن خسته نباشد.
-    از فعالیت زیاد و ورزش سنگین، استحمام طولانی، استخر و سونا و جماع بپرهیزد.
-     مایعات بدن در حد مناسب باشد.
-     قبل از حجامت یک عدد انار میل نمایید.
-     از حجامت در صبح زود و بخصوص قبل از صبحانه جدا پرهیز نمایید.
-    در صورتیکه در محل حجامت دارای پوست پر مویی هستید، ازاله نمودن موهای بدن در موضع حجامت توصیه می گردد.

توصيه هاي بعد از حجامت:
برای تسريع در از بین بردن جاي زخمها، کمی به آن عسل چند گياهي زنبوري بمالید.
تا ۱۲ ساعت بعد از حجامت از مصرف لبنیات مانند شیر، خامه، کره، پنیر، بستنی، ماست، دوغ، کشک و نیز غذاهای ترش مزه خودداری نمایید.
مصرف عسل و انار شیرین بلافاصله بعد از حجامت توصیه می شود.
صبح روز بعد از حجامت، محل حجامت را با آب خالی و بدون ماساژ و شامپو بشویید.


تفاوت حجامت با خون دادن:
بی شک اهداء خون امری خدا پسندانه، انسانی و ایثارگرانه بشمار می رود، چرا که با اهدای آن جان انسانهای نیازمند به خون را نجات داده ایم. اما قیاس بین حجامت به عنوان یک روش درمانی و پیشگیری و اهداء خون قیاسی منطقی به نظر نمی رسد زیرا که:
-    در حجامت ابتدا با بادکش، روی جریان خون تغییراتی را ایجاد می کنند و سپس خراشهای ظریف پوستی که زده می شود یک فرایندهایی را در بدن تحریک می کند و مدل خون گیری آن نیز سطحی می باشد ولی در خون دادن یک استرس و شک منفی است که بوسیله یک سوزن، خون در گردش مورد نیاز بدن را خارج می کند. از لحاظ حجم خون خارج شده در حجامت حداکثر 80 سی سی ولی در خون دادن حدود 500 سی سی خون خارج می شود.
-    حجامت باعث کم خونی و هیچ عارضه ای نمی شود.
-    حجامت دارای خواص فوق الذکر می باشد ولی خون دادن تنها یک عمل انسانی و ایثارگرانه می باشد.

-    در حجامت خون کثیف از بدن خارج می گردد ولی در خون دادن خون تمییز و مورد نیاز بدن را اهدا می کنیم.


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ دو شنبه 20 خرداد 1392برچسب:حجامت و مزایای آن و تفاوت حجامت با اهدای خون, ] [ 14:7 ] [ لقمان محمدیان ]

فرستادن به ایمیل

ماه حزیران ماه نهم از ماه های رومی است که پس از ماه ایار است. در میان ماه های رومی چهار ماه را سی روز محاسبه می کنند که یکی از این چهار ماه حزیران می باشد. بهترین زمان برای حجامت بر اساس روایات اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام همین ماه رومی حزیران است.بر اساس تقویم نجومی آغاز حزیران تقريباً از روز هشتاد و چهارم نوروز محاسبه می شود که در سال 1392 مصادف با 24 خرداد می باشد و به مدت یک ماه معادل سی روز ادامه دارد.

اما درباره این که چه روزهایی در ماه حزیران برای حجامت اولویت دارند امام صادق علیه السلام فرمودند: در روز هفتم از ماه حزیران حجامت کن و اگر نتوانستی در روز چهاردهم.

که در سال جاري مصادف با روزهاي پنج شنبه 30 خرداد ماه و پنج شنبه 6 تير ماه می باشد.

در لغتنامه دهخدا نيز در مورد حزيران آمده است: حزيران نام ماه نهم است از سال رومیان كه اول آن مطابق با سیزدهم ژوئن  است.

تذکر:
لازم به ذکر است با توجه به موقعیت زمین، ماه و خورشيد در این ایام، تاثير حجامت برای انسان بیش از دیگر ایام می باشد و به این جهت انجام حجامت در این دوره سفارش می گردد لذا وجود اختلاف در روز شروع ماه حزیران و به تبع آن وجود اختلاف در مشخص نمودن روز هفتم و چهاردهم آن، خیلی مهم نبوده و در آن محدوده زمانی، حجامت توصیه می شود.


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ دو شنبه 20 خرداد 1392برچسب:حلول ماه حزیران, بهترين زمان براي حجامت مبارک باد, ] [ 14:6 ] [ لقمان محمدیان ]

ریشه اگیر ترکی                یک قسمت

برگ و میوه شاه بلوط        یک قسمت

برگ گزنه                         یک قسمت

برگ آویشن شیرازی         یک قسمت

 

طرز تهیه و روش استعمال :

مقدر یک قاشق  غذا خوری از  داروی فوق را که قبلا کوبیده شده باشد با دو لیتر آب جوشانیده و به آب وان تا زیر زانو ریخته و نصف قاشق مرباخوری نمک هم به آن اضافه کنید .


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ شنبه 18 خرداد 1392برچسب:درمان واریس, ] [ 23:36 ] [ لقمان محمدیان ]

عسل، دارای خواص شگفت‌انگیز بسیاری است و مصرف آن به تمام گروه‌های سنی توصیه شده است.

در این‌ جا به 10 مورد از این خواص می‌پردازیم:

1- باعث تقویت جنین ضعیف در رحم مادر می‌شود.

2- به سلامت و توان مادران باردار کمک می‌کند.

این ماده غذایی با افزایش قابلیت جذب مواد غذایی در بدن به سلامت جنین در حین بارداری کمک می‌کند.

3- برای رشد و تقویت مغز کودکان مفید است.

از آن جا که مغز تا سن 5 سالگی رشد روزانه دارد نیاز فراوانی به مواد مغذی و مفید دارد.

4- به خاطر دارا بودن خاصیت ضدالتهابی، کمک خوبی برای درمان سوختگی‌ها به شمار می‌رود.

زنبور عسل5- اشتهای کودکان را افزایش می‌دهد.

عناصر ویتامین B در عسل کامل بوده از این رو برای رشد سالم کودکان بسیار توصیه می‌شود.

6- به سرعت در خون پخش می‌شود؛ وقتی با میزان مناسبی آب مخلوط شود. پس از 7 دقیقه در جریان خون پخش می‌شود و با آزادسازی ملکول قند به عملکرد بهتر مغز که اصلی‌ترین مصرف کننده قند در بدن است، کمک می‌کند و مانع بروز خستگی می‌شود.

7- از جمله ضروری‌ترین غذاها برای آن دسته از افراد مسنی است که عملکرد سیستم گوارشی‌شان دچار ضعف شده است چرا که عسل منبع خوبی از انرژی و مواد مغذی است که مستقیما جذب بدن می‌شود.

8- اگر برای شستن دندان‌ها از آن استفاده شود باعث سفیدی دندان‌ها و سلامت لثه‌ها می‌شود.

9- منبع بسیار خوبی از آنتی‌اکسیدان است و نقش بزرگی در جلوگیری از سرطان و همچنین بیماریهای قلبی دارد.

10- سطح کالری آن پایین است: در مقایسه با سایر مواد قندی 40 درصد کمتر کالری دارد، هرچند انرژی آن بسیار بالاست، اما به وزن بدن، اضافه نمی‌کند.


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ شنبه 18 خرداد 1392برچسب:خواص شگفت‌انگیز عسل , ] [ 23:27 ] [ لقمان محمدیان ]
صفحه قبل 1 ... 7 8 9 10 11 ... 22 صفحه بعد
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

این وبلاگ در جهت آموزش و ترویج پزشکی اسلامی راه ندازی شده است
امکانات وب
ورود اعضا:

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 68
بازدید دیروز : 7
بازدید هفته : 184
بازدید ماه : 152
بازدید کل : 108322
تعداد مطالب : 219
تعداد نظرات : 5
تعداد آنلاین : 1

Alternative content


محکوم کردن توهین به پیامبر

تماس با ما
داستان روزانه